Åland minskar avfallet

Åland uppmärksammar Europa Minskar Avfallet-veckan med en uppsättning inspirerande och miljövänliga aktiviteter. Varje dag skapas ett nytt arrangemang och med en stor variation mellan punkterna på schemat finns det något för alla.

Veckan drar igång med en klädbytardag och i dagarna som följer bjuds det bland annat på bokbyte och en marknad med återbrukade varor. Deltagarna får också själva en möjlighet att skapa nytt av gammalt genom workshops och en pysseldag där de får lära sig att göra julpynt av återanvänt material.

Har du gjort något bra som du vill uppmärksamma? Anmäl det i så fall till EU-projektet Europa Minskar Avfallet-veckan. Syftet med projektet är att inspirera till ett mer miljömedvetet tänkande och agerande genom att visa upp konkreta exempel på aktiviteter som leder till minskat avfall. D

en 19-27 november är det dags för årets upplaga. Det enda kravet för att delta är att någon del av aktiviteten sker eller redovisas under veckan. Vi väljer löpande ut och belyser intressanta bidrag och utser de bästa svenska aktiviteterna i slutet av året. I början av 2017 bjuder EU in 36 finalister till Bryssel för att kora Europas bästa avfallsminskande aktiviteter. Sista chansen att ansöka är den 4 november.

Läs mer om Europa Minskar Avfallet-veckan och anmäl din aktivitet på http://ewwr.eu/. Kontakta ema@remove-this.avfallsverige.remove-this.se med dina frågor och funderingar.


Skriv ut:

Datum