Årets förebyggare prisade på Återvinningsgalan

Den 1 december arrangerades Återvinningsgalan av tidskriften Recycling, i samarbete med Avfall Sverige och Återvinningsindustrierna. Avfall Sveriges pris ”Årets förebyggare” gick till Accus för deras Re:sign som tillverkar flergångsskyltar för återbruk.

Efter att tvingats skjuta fram Återvinningsgalan, som skulle hållits i januari, så kunde galan nu äntligen genomföras och premiera innovationer, investeringar, personliga insatser eller produktförbättringar inom branschen, och lyfta de personer och företag som under året visat på extraordinära prestationer. På galan delas priser ut i åtta kategorier. Ett pris, Årets förebyggare, står Avfall Sverige bakom.

Årets förebyggare blev i år Accus för deras Re:sign som tillverkar flergångsskyltar för återbruk.

-Priset för Årets förebyggare tilldelas någon som kan visa att det är möjligt att förebygga uppkomsten av avfall i praktiken. Accus har med sitt koncept Re:sign skapat hållbara och cirkulära skyltar baserade på bra material- och miljöval, som kan återanvändas, återtillverkas och återvinnas, säger Tony Clark, vd Avfall Sverige.  

Priset delades ut av Katarina Luhr, miljö- och klimatborgarråd i Stockholm stad. Avfall Sveriges vd, Tony Clark, var med och delade ut priset. 

Övriga två finalister till priset var Repamera och projektet Jakten på plasten. 

På galan delas också åtta andra priser ut:
Årets Återvinningsinspiratör: Jane Olsson – Swop shop
Årets Innovatör: Helios – Avsaltningsteknik av havsvatten från spillvärme från förbränning
Årets Avfallsbehandlare: Van Werven – Ny anläggning för sortering och återvinning av ”kommunplast”
Årets Återanvändare: Inrego – Reparation och återförsäljning av begagnad IT-utrustning
Årets Cirkulära Initiativ: IVL – Centrum för cirkulärt byggande
Årets Specialpris: Johanna Ragnartz – Håll Sverige rent
Juryns Hedersomnämnande: Anette Svingstedt, Hervé Corvellec, Emma Samsioe på Lunds Universitet för deras rapport om verksamheters hinder till avfallsförebyggande.


Skriv ut:

Datum