2022-02-14

Ett nytt nätverk, och ett försvinner

Avfall Sverige har startat ett nytt nätverk för återvinningscentraler. Samtidigt läggs nätverket för de yngre i branschen ned.

Med 600 återvinningscentraler i 290 kommuner, är det inte konstigt att det finns variation i hur saker fungerar. Och med det kommer ofta frågor som ”hur gör andra” och ”hur gör man detta bäst”. Därför startar nu Avfall Sverige ett nätverk för arbetsledare, chefer och andra ansvariga för återvinningscentraler. 
 
– Detta har varit väldigt efterfrågat, så det känns roligt att det äntligen blir av, säger Camilla Nilsson, rådgivare för återvinningscentraler. Tanken är att nätverket ska kunna föra diskussioner och få erfarenhetsutbyte digitalt utöver de regelbundna fysiska träffarna. Kommunerna är så kreativa i sina lösningar så när någon har en fråga har någon ofta redan kommit på en lösning.
 
I samband med detta lägger Avfall Sverige ner Yngre-nätverket, som riktade sig till personer inom avfallsbranschen upp till 35 år. 

– Det nätverket hade en större funktion förr, men idag är ungdomen mer digital och det saknas dessutom gemensamma sakfrågor att prata om i ett nätverk där alla har så varierade arbetsuppgifter. Jag tror helt enkelt att Yngre-nätverket behövde gå i pension, säger Camilla.
 
Fakta
Avfall Sverige har tolv olika nätverk för olika intresseinriktningar: avfallsingenjörer, bolagsjurister, CCS, digitalisering, fysisk planering, förebyggande, företagsgrupp (privata aktörer), lakvatten, kundservice, skolinformation och slam. Dessutom finns Facebook-grupper för kommunikatörer och ÅVC-personal.

Mer information om våra nätverk hittar du här

Senast uppdaterad - 2022-08-18

Fler nyheter

Textil:Kläder

2023-11-08

Producentansvar för textil välkomnas

EU-kommissionen har lämnat förslag till revidering av avfallsdirektivet, bland annat med förslag om ett producentansvar för textil och mål för minskad…

Läs mer
Omlastningsstation

2023-11-20

Avtalsunderlag för omlastning av förpackningar

Avfall Sverige har nu kommit överens med de två producentansvarsorganisationerna FTI och TMR angående ett avtalsunderlag för omlastning av förpackning…

Läs mer
Matavfall Frilagd

2023-11-23

Undantag för bioavfallet klara

Nu har Naturvårdsverket publicerat sina föreskrifter om undantag från krav på utsortering, separat insamling och fastighetsnära insamling av bioavfall…

Läs mer
EU Flagga

2023-12-08

Ny överenskommelse om ekodesign

EU parlamentet och EU-länderna har en preliminär överenskommelse om de nya regler som ska göra hållbarhet till en norm.

Läs mer
Däck Tyres

2023-12-13

Däck snart del i informationsansvar

Från 1 januari 2024 gäller en ny förordning om producentansvar på däck. Kommunerna ansvarar för att informera om insamlingen.

Läs mer
Loggo, Neg Mot Grön

2023-12-15

Varning: Spam via e-post från Avfall Sverige

Avfall Sveriges medarbetare Katarina Sundberg har fått sin e-post hackad. Ett mail har skickats ut till ett stort antal personer med rubriken ”Avfall…

Läs mer