Falun bjuder in till Återbruksfest

Upcyclat mode, workshops och en ceremoni för de bästa återbruksidéerna. Den 26 november bjuder Falu kommun återigen in till en dag i återbrukets tecken.

De senaste två åren har Återbruksfesten i Falun bjudit på konst, mode, hantverk och livemusik med en miljövänlig vinkel. Schemat för 2015 års upplaga var fullspäckat och bjöd på en stor variation av presentationer och interaktiva aktiviteter.

På plats fanns marknadsstånd och second hand-butiker som sålde återbrukade och använda varor. Skomakare och cykelreparatörer erbjöd sig att laga besökarnas skor och cyklar och elever från ett textildesigngymnasium hjälpte till med att omforma gamla kläder till nya kreationer. Alla deltagare bjöds också in att själva skapa nytt av gammalt i en uppsättning workshops för såväl barn som vuxna. 

Ett populärt evenemang

Dagen kantades också av presentationer med råd och tips om återanvändning. Bland annat talade Hanna Wessman från TV4:s Äntligen Hemma om design med en återbrukstwist. 

Återbruksfesten har visat sig vara mycket populär och lockade förra året runt tusen nyfikna och återbruksintresserade. I år går den av stapeln den 26 november, under Europa Minskar Avfallet-veckan.

Har du också gjort något bra som du vill uppmärksamma?

Varje år anordnas EU-projektet Europa Minskar Avfallet-veckan. Syftet är att inspirera till ett mer miljömedvetet tänkande och agerande genom att visa upp konkreta exempel på aktiviteter som leder till minskat avfall. Den 19-27 november är det dags för årets upplaga och nu vill vi veta vad ni har gjort eller ska göra för att minska avfallet! Det enda kravet för att delta är att någon del av aktiviteten sker eller redovisas under veckan. Vi väljer löpande ut och belyser intressanta bidrag och utser de bästa svenska aktiviteterna i slutet av året. I början av 2017 bjuder EU in 36 finalister till Bryssel för att kora Europas bästa avfallsminskande aktiviteter. Sista chansen att ansöka är den 4 november.

Läs mer om Europa Minskar Avfallet-veckan och anmäl din aktivitet på http://ewwr.eu/. Kontakta ema@remove-this.avfallsverige.remove-this.se med dina frågor och funderingar.


Skriv ut:

Datum