Länge leve prylen!

Varför är det viktigt att återanvända? Och varför gör man det egentligen? Länge leve prylen är en webplattform som besvarar de och andra viktiga frågor på ett snyggt och lättillgängligt sätt.

langeleveprylen.se hittar du information, inspiration och tips om hur du kan återanvända för att minska avfallet. Plattformen startade under Europa Minskar Avfallet-veckan 2014. På hemsidan hittar du information, inspiration och tips om hur du kan återanvända för att minska avfallet.

Satsningen är en del av projektet Skitlite 2020, som drivs av de skånska avfallsbolagen LSR, NSR och Nårab. Målet är bland annat att få ner avfallsmängden hos 11 kommuner i nordvästra Skåne från 500 till 320 kilo per person och år.

Under förra årets vecka blev plattformen fokuspunkt för flera nya aktiviteter. Ambassadörer som arbetar med att laga och förlänga livet på prylar lyftes fram i längre artiklar på sidan. På Instagram anordnades en tävling under hashtaggen #längeleveprylen. Genom att lägga upp bilder på trasiga prylar kunde intresserade bli utvalda att få dem reparerade.

Året avrundades med en julkalender som bjöd på fakta om avfallsminskning. Nu har plattformen också expanderat till att omfatta ett ambassadörsnätverk som stöttar personer och organisationer som bidrar till avfallsminskning i regionen.

Har du också gjort något bra som du vill uppmärksamma?

Varje år anordnas EU-projektet Europa Minskar Avfallet-veckan. Syftet är att inspirera till ett mer miljömedvetet tänkande och agerande genom att visa upp konkreta exempel på aktiviteter som leder till minskat avfall. Den 19-27 november är det dags för årets upplaga och nu vill vi veta vad ni har gjort eller ska göra för att minska avfallet! Det enda kravet för att delta är att någon del av aktiviteten sker eller redovisas under veckan. Vi väljer löpande ut och belyser intressanta bidrag och utser de bästa svenska aktiviteterna i slutet av året. I början av 2017 bjuder EU in 36 finalister till Bryssel för att kora Europas bästa avfallsminskande aktiviteter. Sista chansen att ansöka är den 4 november.

Läs mer om Europa Minskar Avfallet-veckan och anmäl din aktivitet på ewwr.eu

Kontakta ema@remove-this.avfallsverige.remove-this.se med dina frågor och funderingar.


Skriv ut:

Datum