Miljöminister Karolina Skog talare på 70 års-jubilerande Avfall Sveriges årsmöte

Men årsmötet ska inte bara hålla fast vid det förgångna, tvärtom. Genom miljöminister Karolina Skog blickar vi in i framtidens resurs- och avfallspolitik. Claudia Olsson, global entreprenör och utsedd till "Young Global Leader" av World Economic Forum 2017, medverkar som framtidsspanare. Även författaren och debattören Göran Rosenberg deltar.

– Från sin position mitt i Sverige har Örebro tagit till sig influenser från många håll för att utveckla sin avfallshantering, det finns flera exempel på det som vi kommer att få ta del av under de dagar som årsmötet pågår, säger Avfall Sveriges vd Weine Wiqvist.

Helt färsk statistik över hushållsavfall i Sverige presenteras vid årsmötet. Har vi lyckats minska avfallsmängderna är den spännande frågan, som vi kommer att få svar på.

I anslutning till konferensen den 30 maj visar ett 30-tal av Avfall Sveriges företagsmedlemmar upp sina senaste produkter och tjänster. Det är på Avfall Sverige-utställningen som branschens nyheter visas först.

Dagsaktuella frågor och projekt som täcker in hela avfallshierarkin – från förebyggande till slutdeponering – presenteras vid åtta sessioner under årsmötets andra dag.

Årsmötet hålls på Conventum i Örebro med start kl. 9.30 den 30 maj. Mötet avslutas kl 12.45 den 31 maj. Utställningen pågår 8.00–16.30 den 30 maj.

Programmet finns på avfallsverige2017.se. Anmäl deltagande till kommunikationschef Anna-Carin Gripwall via mail till acg@remove-this.avfallsverige.remove-this.se eller telefon 070-662 61 28 senast den 29 maj.


Skriv ut:

Datum