Myrorna hjälper dig att aktivera din garderob

Många av oss har garderober fulla av kläder som vi aldrig använder. I Sverige konsumerar vi i snitt 13,1 kilo per person, varav 8 kilo sedan åker i soporna. På Myrornas digitala satsning www.aktiveradingarderob.se får vi både hjälp att bättre använda det vi redan äger och att köpa och göra oss av med kläder på ett klimatsmart sätt.

På hemsidan hittar du enkla steg för att aktivera din garderob. Den hjälper dig att rensa ut och visar hur du enklast lämnar utgallrade kläder till second hand-butiker eller vad du ska tänka på om du säljer dem på nätet. Målet är att få en roligare och lätthanterlig garderob samtidigt som du minskar den stora klimatpåverkan som textilier har.

Du får också hjälp med att köpa nytt på ett hållbart sätt. En snabbkurs hjälper dig hitta rätt när du byter, skräddarsyr eller fyndar i second hand-butikerna och visar hur du kan köpa kläder som kompletterar din garderob istället för att fylla den.

Aktivera din garderob deltar i EU-projektet Europa Minskar Avfallet. Över 12.000 aktiviteter anordnas under veckan runt om i Europa. Avfall Sverige är nationell samordnare i projektet.

– Avfall Sverige arbetar med flera projekt inom området förebyggande av avfall. Vi har en vision, ”det finns inget avfall”, vi driver kampanjen Miljönär-vänlig som uppmanar till att laga, låna och återanvända. Och dessutom är vi alltså Sveriges nationella samordnare av aktiviteterna under veckan, säger Anna-Carin Gripwall, kommunikationschef Avfall Sverige.


Skriv ut:

Datum