Välkommen till årsmötet 21–22 maj

Avfall Sveriges årsmöte hålls i år i Stockholm den 21-22 maj. Vi serverar inspel från branschen, politiken och forskningen. Äntligen ges tid för inspiration, reflektion och diskussion kring våra hjärtefrågor.

Programmet rymmer stor variation. Politiker får tillfälle att ställa såväl näringslivet som avfallsbranschen mot väggen – hur hållbara är vi egentligen? Anders Mankler, politisk sakkunnig hos miljöminister Isabella Lövin, EU-parlamentarikern Fredrick Federley (C) och Robin Holmberg (M), kommunstyrelsens ordförande i Ängelholm, kommer också att diskutera avfallspolitiken såväl ur internationellt som nationellt och lokalt perspektiv. Katarina Graffman, författare och doktor i kulturantropologi, föreläser om köp- och slängkulturen, som idag tycks ha hoppat över slit-stadiet.

Det blir också tillfälle att gå på djupet kring frågor om planering, beteendeförändring och nya tekniklösningar genom tre parallella sessioner. 

Självklart blir det årsmötesförhandlingar – medlemmarnas bästa tillfälle att påverka sin organisation – och bra möjligheter till närverkande och utbyte av idéer med kollegor från hela landet.

Eftersom vi befinner oss på Stockholmsmässan i Älvsjö satsar vi på den största avfalls- och återvinningsutställningen någonsin. 

Vi tjuvstartar årsmötet redan den 20 maj med studiebesök, bland annat till den världs- unika biokolsanläggningen, och den sedvanliga dagen före-träffen. En speciell nätverksträff för förtroendevalda anordnas också då.

En höjdpunkt i år är Stockholm Vatten och Avfalls inbjudan till årsmötesmiddag i Stockholms stadshus, i Blå Hallen, den 21 maj. Det blir högtidligt!

Läs hela programmet och anmäl dig på konferens.avfallsverige.se 

Sista anmälningsdag är den 18 april (I mån av plats kan anmälan ske efter den 18 april, men till en högre avgift)


Skriv ut:

Datum