Ystad anordnar en dag i klimatets tecken

Som en del av Europa Minskar Avfallet-veckan uppmärksammas klimatet på Ystads stadsbibliotek. Den 26 november håller biblioteket långöppet och bjuder på flera aktiviteter för såväl unga som gamla.

Miljönärmärkta Retoy håller i lek och leksaksbyte. Dessutom bjuds det på barnteater med klimattema, både för små och lite äldre barn. På eftermiddagen bjuds det på föreläsningar för de vuxna. Hela schemat hittar du på Ystads kommuns hemsida.

Har du gjort något bra som du vill uppmärksamma?

Varje år anordnas EU-projektet Europa Minskar Avfallet-veckan. Syftet är att inspirera till ett mer miljömedvetet tänkande och agerande genom att visa upp konkreta exempel på aktiviteter som leder till minskat avfall. Den 19-27 november är det dags för årets upplaga och nu vill vi veta vad ni har gjort eller ska göra för att minska avfallet! Det enda kravet för att delta är att någon del av aktiviteten sker eller redovisas under veckan. Vi väljer löpande ut och belyser intressanta bidrag och utser de bästa svenska aktiviteterna i slutet av året. I början av 2017 bjuder EU in 36 finalister till Bryssel för att kora Europas bästa avfallsminskande aktiviteter. Sista chansen att ansöka är den 4 november.

Läs mer om Europa Minskar Avfallet-veckan och anmäl din aktivitet på http://ewwr.eu/. Kontakta ema@remove-this.avfallsverige.remove-this.se med dina frågor och funderingar. Mer information om Ystads bidrag till Europa Minskar Avfallet veckan finns på http://www.ystad.se/boende--miljo/avfall-och-atervinning---nyheter/retoy-kommer-till-ystad/


Skriv ut:

Datum