Zero Waste Lunch

Hur gör man egentligen för att äta en lunch helt utan matsvinn och skräp?Testa Zero Waste – en växande filosofi.

Som namnet antyder går Zero Waste ut på att minimera och helst utesluta mängden avfall som vi lämnar efter oss. I takt med en ökad miljömedvetenhet har den grundläggande idén bakom filosofin spridit sig. För en del har den till och med blivit en livsstil, som genomsyrar alla konsumtionsvanor.

Det är i många fall svårt att leva helt utan förpackningar som inte går att återanvända. Men det är viktigt att vara medveten om hur mycket skräp vi faktiskt slänger och minska onödigt avfall där det går.

Bjud på Zero Waste-lunch!

Passa på att testa Zero Waste under Europa Minskar Avfallet-veckan, genom att bjuda på en avfallsfri lunch. Skaffa förpackningsfria råvaror, tygservetter och återanvändbara lunchlådor för att samla upp det som blir över. Det kan vara svårt att nå hela vägen till noll avfall, men gör ett försök!

Bjud in dina kollegor eller avsätt en hel avfallsfri dag i skolmatsalen eller restaurangen. Självklart går det lika bra att anordna en avfallsfri middag, picknick, frukost eller fika. Kom också ihåg att anmäla din lunch till Europa Minskar Avfallet-veckan!

Har du gjort något bra som du vill uppmärksamma?

Varje år anordnas EU-projektet Europa Minskar Avfallet-veckan. Syftet är att inspirera till ett mer miljömedvetet tänkande och agerande genom att visa upp konkreta exempel på aktiviteter som leder till minskat avfall. Den 19-27 november är det dags för årets upplaga och nu vill vi veta vad ni har gjort eller ska göra för att minska avfallet! Det enda kravet för att delta är att någon del av aktiviteten sker eller redovisas under veckan. Vi väljer löpande ut och belyser intressanta bidrag och utser de bästa svenska aktiviteterna i slutet av året. I början av 2017 bjuder EU in 36 finalister till Bryssel för att kora Europas bästa avfallsminskande aktiviteter. Sista chansen att ansöka är den 4 november.

Läs mer om Europa Minskar Avfallet-veckan och anmäl din aktivitet på http://ewwr.eu/. Kontakta ema@remove-this.avfallsverige.remove-this.se med dina frågor och funderingar. Du kan läsa mer om hur du arrangerar en zero waste lunch här: http://www.ewwr.eu/docs/PTD/EN_PTDs_2016_Zero_Waste_Lunch.pdf 


Skriv ut:

Datum