Utbildningar

Certifierad sophämtare

Certifierad sophämtare är en utbildning som vänder sig till både nya och erfarna sophämtare. Som sophämtare förväntas du ha koll på hur samhällets avfallshantering är organiserad, till exempel för att kunna svara på frågor från allmänheten. Du behöver också ha kunskaper om arbetsmiljö, kvalitet, service och kundbemötande – och mycket mer. Det här är sådant som du kommer att få lära dig om i utbildningen Certifierad sophämtare. Med bättre kunskaper blir arbetet dessutom både effektivare och roligare.

Utbildningens olika avsnitt:

  • Introduktion – samhällets avfallshantering
  • Avfallshantering – insamling och behandling av avfall
  • Arbetsmiljö – arbeta rätt
  • Ett serviceyrke – service och kvalitet
  • Slutprov

Utbildningen tar ca 45 minuter att genomföra. Du kan gå igen utbildningen helt i din egen takt och avbryta när som helst, för att fortsätta vid ett annat tillfälle. När du har registrerat dig och startat utbildningen har du full tillgång till utbildningen i tre månader. När du har avslutat kursen kan du skriva ut ett diplom.

Den här webbkursen är html-baserad vilket innebär att den kan köras inte bara i dator, utan även på surfplatta och i smartphone.

Deltagaravgifter

Utbildningen är öppen för såväl medlemmar som icke-medlemmar. Medlemmar hos Avfall Sverige deltar till särskilt förmånliga avgifter. För arbetsplatser som önskar att köpa in ett paket med 10 licenser erbjuder vi klippkort. Kontakta petra.carlsson@avfallsverige.se om du vill veta mer om klippkort eller köpa klippkort.

Medlemmar:

800 kr per licens (exkl. moms)

6000 kr per klippkort med 10 licenser (exkl. moms)

Icke-medlemmar:

1200 kr per licens (exkl. moms)

9000 kr per klippkort med 10 licenser (exkl. moms)

Vid samtidigt inköp av fem eller fler klippkort: 5000 kr per klippkort med 10 licenser (exkl. moms), för medlemmar. För icke-medlemmar är priset 7 500 kr per klippkort (exkl. moms)

Logga in

Senast uppdaterad - 2022-09-13

Petra Kvist Karlsson

KONTAKT

Petra Kvist Carlsson

Utbildningssamordnare