Utbyte av kunskap och erfarenhet mellan medlemmar i Avfall Sverige sker bland annat i nätverk, som träffas en eller flera gånger per år. Nätverksträffarna stimulerar till ökat utbyte av kunskap och erfarenhet till största möjliga nytta för medlemmarna.
Avfalls Sveriges nätverk för ekonomer och controllers som arbetar inom avfallsorganisationer. Två digitala träffar per år. Diskussionsforum på Teams.
Kontaktperson: Jenny Westin
Riktar sig till ingenjörer, handläggare, tekniker, utesäljare, kundsamordnare m.m. Särskilda teman på träffarna såsom avfallsutrymmen, arbetsmiljö och kundbemötande.
En tvådagarsträff per år.
Kontaktperson: Jenny Westin
Erfarenhetsutbyte i frågor som rör kommunala avfallsbolag.
1-2 träffar per år.
Kontaktperson: Sven Lundgren
Nätverk CCS berör frågor som har med koldioxidavskiljningsteknik att göra, och är öppet för energiåtervinningsanläggningar bland Avfall Sveriges medlemmar som har intresse av tekniken.
Nätverket ska vara en plattform för kunskaps- och erfarenhetsutbyte. Då mycket av det institutionella och juridiska ramverket som behövs för att införa tekniken på energiåtervinningsanläggningar ännu saknas, ska nätverket också kunna ta en roll i påverkansarbete. Vid behov bereds även ansökningar till energiåtervinningssatsningen.
Kontaktperson: Klas Svensson
Erfarenhetsutbyte i frågor som rör digitalisering inom avfallshantering.
Ca 2 träffar per år.
Kontaktperson: Jon Nilsson-Djerf
Nätverk Energiutvinning berör frågor såsom drift, underhåll och arbetsmiljö på energiåtervinningsanläggningar. Det drivs huvudsakligen av deltagare från medlemsföretagen, med en mindre administrativ insats från Avfall Sveriges rådgivare.
Syftet med nätverket är att ge medlemmarna möjlighet till dialog, diskussion och erfarenhetsutbyte kring ovan nämnda intresseområden för att utveckla sin verksamhet och/eller sin yrkesroll. Genom nätverkets kontaktnät ges medlemmarna möjlighet att ta kontakt med varandra för att dra nytta av varandras erfarenheter och kunskaper.
Nätverksträffar sker antingen digitalt, eller via fysiska möten.
Kontaktperson: Klas Svensson
Personer som arbetar med frågan om plats för avfall och avfallsförebyggande i fysisk planering: avfallsingenjörer, strateger, bygglovshandläggare, planarkitekter och miljöinspektörer samt övriga som vill utbyta kunskap och erfarenheter kring frågan.
Två träffar per år, ett digitalt och ett fysiskt.
Kontaktperson: Sven Lundgren
Personer som arbetar med frågor kring förebyggande av avfall inom kommuner, kommunala bolag, myndigheter och privata företag.
Kontaktperson: Åsa Hagelin
För personer som arbetar inom kundservice. Nätverket ger möjlighet att träffas för att utbyta kunskap och erfarenheter.
Kontaktperson: Karin Jönsson
Miljöingenjörer på avfallsanläggningar. Nätverket är en plattform för diskussioner om lakvattenrening och kunskapsutbyte.
Två träffar per år.
Läs mer om nätverket för lakvatten
Kontaktperson: Fredrika Stranne
Nätverket ger möjlighet att utbyta kunskap och erfarenheter för personer som arbetar med underlag för politiska beslut och påverkan och har kontakter med andra samhällsaktörer.
Två – tre möten per år.
Kontaktperson: Katarina Sundberg
För personer som jobbar med miljöpedagogik mot bland annat skolor.
En träff per år. Nästa träff hösten 2024 i Helsingborg.
Kontaktperson: Natalie Svensson
Personer som arbetar med frågor kring enskilda avlopp inom avfalls-, miljö- och VA-organisationer samt myndigheter, forskning och branschorganisationer.
Två träffar per år.
Kontaktperson: Jenny Westin
För personer som arbetar med inmatning och användning av statistik och nyckeltal i Avfall Web. Varje nätverksträff har olika teman med utgångspunkt i kommunal avfallsverksamhet.
En träff per år i maj/juni.
Kontaktperson: Jenny Westin
För arbetsledare, chefer och andra ansvariga för återvinningscentralers verksamhet. (Ej att förväxla med Facebook-gruppen för ÅVC-personal.)
En träff per år.
Kontaktperson: Camilla Nilsson
Senast uppdaterad - 2023-11-27