Avfall Sveriges årsmöte 28-29 maj i Malmö

Avfall Sveriges årsmöte! 

Välkomna till årets viktigaste evenemang inom avfallshantering - Avfall Sveriges årsmöte den 28-29 maj i vackra Malmö.

Vi kan lova en kunskapsspäckad konferens med inspirerande talare från branschen, forskningen och politiken. De ger en fördjupad förståelse för dagens situation, men blickar också framåt. Särskilt fokus riktas mot textil, förpackningar och klimat. Här laddar vi för att kunna leverera en verkligt hållbar avfallshantering.

Parallellt pågår Sveriges största avfallsutställning. Malmömässans lokaler borgar för bästa möjliga förutsättningar för tillverkare och konsulter att presentera sina lösningar.

Ta också chansen att påverka Avfall Sveriges framtid vid årsstämman. 

Redan den 27 maj får deltagarna möjlighet att delta i intressanta studiebesök och mingla med kollegor under kvällens för-träff. Då bjuds också in till den sedvanliga träffen för förtroendevalda.

Vi ser fram emot att träffa er alla på årets konferens!

Program

För nedladdning av programmet, klicka här

Måndag 27 maj

Em.

Studiebesök

Från kl. 13 bjuds det in till flera olika studiebesök; Siptex, världens första storskaliga automatiska anläggning för textilsortering, två olika pedagogiska verksamheter, Marint Kunskapscenter och Kretseum, liksom till Varvsstadens materialbank och VA SYDs turnerande avfallstjänst Pop-up Returen.

18.00-19.00

Träff för förtroendevalda bland Avfall Sveriges medlemmar

19.00-21.00

Dagen-före mingel

Tisdag 28 maj

08.00

Utställningen invigs

08.30-09.30

Årsmötesförhandlingar

10.00

Välkomna till årsmötet

Sofia Hedén

Kommunalråd med ansvar för miljö och service, Malmö stad

Lars Stjernqvist

Ordförande Avfall Sverige

Olof Engvall

Moderator

Politik och verkstad

Aktuellt från Avfall Sverige

Tony Clark

Avfall Sverige

Klimat och livscykelperspektiv på avfall

Gustav Ebenå

Avdelningschef, Energimyndigheten

Biogasen i säkra händer

Biogasens roll för fossilfria Sverige

Mats Eklund

BSRC

Panelsamtal

Adam Kanne

Perstorp AB

Beatrice Torgnyson Klemme

Biodriv Öst

Robin Holmberg

(M)

Kjerstin Ekvall

Sysav 

12.00

Lunch och utställning

13.30

Förpackningarna i säkra händer

Förpackningsinsamlingen hittills

Jenny Westin

Avfall Sverige

Nya krav minskar mängden avfall

Andrea Hjärne

Avfall Sverige

Nu utvecklas återvinningen

Torbjörn Gustavsson

Sektionschef, Fiskeby board AB

Butikerna förpackningsbantar

Filip Ekander

Hållbarhetsansvarig, Svensk Dagligvaruhandel

Så räddar vi mjölken – fler mätta magar

Maria Kratz Larsen

Matmissionen Malmö

Edith Salminen

Matmissionen Malmö

14.45

Paus

15.15

Prisregn och trendspaning

Avfall Sveriges stipendier

Cecilia Holmblad

Ordförande Avfall Sveriges utvecklingskommitté

Bästa avfallskommun

Jenny Westin

Avfall Sverige

Världen om 25 år

Nicklas Hermansson

Framtidsspanare

16.30

Avslut dag 1

19.00

Middag med underhållning

Värd för kvällen är Sysav och VA SYD

Onsdag 29 maj

09.00

Programstart

Fråga juristerna

Sven Lundgren

Avfall Sverige

Andrea Hjärne

Avfall Sverige

Textilavfall i säkra händer

Ett producentansvar för textil inom EU

Katarina Sundberg

Avfall Sverige

Trasiga tröjan hamnar rätt på ÅVC

Karin Sundin

Stockholm Vatten och Avfall

Så blir lumpen en god affär

Susanne Nejderås

Science Park Borås

Vesa Hiltulla

Telge återvinning

Detta gör Avfall Sverige

Jon Djerf

Avfall Sverige

10.15

Paus

10.50

Klimatet i säkra händer

Avfall Sveriges metanstrategi

Tony Clark

Avfall Sverige

Södra Sveriges största klimatprojekt

Martina Andersson

Projektledare CCS, Sysav

Så utvecklar vi biokolet

Eva Stål

NSR

Angelika Blom

Avfall Sverige

Varför skadar vi klimatet fast vi inte vill?

Maria Wolrath Söderberg

12.40

Lunch och avslut dag 2

Praktisk information 

Utställare

Utställningen kommer att arrangeras inomhus i direkt anslutning till konferensen och kommer att vara öppen för besök båda dagarna med fokus på pauser och lunch.

Besök utställningen och våra utställare!


AMCS Group

AMCS is the market leader in Performance Sustainability, enabling resource-intensive industries to boost sustainability and profitability. We offer a complete end-to-end integrated management solution for municipal waste specialists. Delivering intelligent optimization and real-time visibility for tomorrow’s smart cities, today.

Bintel AB

Bintel AB, Våra sensorer, placerade i avfallskärl, samlar in data och vår plattform processar och samkör den med era andra system. Genom detta får ni rekommendationer & insikter som ger er full kontroll på alla avfallsflöden och behov. Därmed kan ni helt datadrivet styra mot era hållbarhetsmål och få en trovärdig ESG rapportering. Det kommer spara tid, resurser och det viktigaste av allt, vår planet!

BioBag Sverige

BioBag är en av de största tillverkarna i världen av komposterbara & biologiskt nedbrytbara påsar/säckar för insamling av matavfall. Genom att använda BioBag undviker man spridningen av mikroplaster. BioBag för matavfall

 • Andas och reducerar vikt på matavfallet upp till 25% på 7 dagar (WVTR)
 • Färre problem med flugor & larver sommartid
 • Färre problem med fastfrysningar i kärl vintertid
 • Färre problem med lukt & mögel sommartid
 • Mer mängder matavfall in till anläggningen
 • Bättre hygien under diskbänk samt för de som hanterar & transporterar matavfallet 
 • Uppfyller de nya kraven i SPCR-120
 • Inga mikroplaster
 • Förnyelsebara råvaror
 • Biologiskt nedbrytbara (EN-13432) 
 • Komposterbara (EN-13432)

BM System AB

BM System visar FetchPlanner, vårt system för avfalls-och återvinningsbranschen. Med FetchPlanner kan man planera, följa upp, kvalitetssäkra, debitera och optimera verksamhet inom er bransch. Ni är välkomna till vår monter för att diskutera hur vi kan göra er verksamhet bättre, med högre kvalité och effektivitet!

Botek Systems AB

Botek Systems AB utvecklar, tillverkar och säljer fordonsmonterade vågar med system för RFID-baserad tömningsregistrering och tillhörande programvaror för att planera, utföra och rapportera insamlingstjänster inom avfallsindustrin.

Bozzanova AB / Avfallsappen

Avfallsappen samlar tjänster inom avfall, renhållning, vatten och fjärrvärme. Med vår nyckelfärdiga plattform får ni en komplett lösning som förenklar vardagen för kommuninvånarna. Ett 50-tal kommuner använder appen idag och har därmed fått nya möjligheter att kommunicera med sina kunder.

Nästa hämtdag, push-notiser, avvikelseaviseringar, mina sidor, ÅVC-besök och API-kopplingar till branschens ledande affärssystem.

Vi har lång erfarenhet av att arbeta med miljö- och energibolag och kan ta hand om hela kommunikationsprocessen. Vi kan också skräddarsy digitala lösningar med integrationer till externa affärssystem och passersystem.

C3C Engineering AB

C3C

C3C Engineering AB – Mer än bara betongblock! Hos oss finns helhetslösningar för alla anläggningar inom avfalls-och återvinningsbranschen. C3C Blocksystem® för materialfickor, nätningsramper, brand -och bullerskydd mm. I vår monter presenteras också vårt koncept för Robusta hallar. Välkomna till ett kreativt byggbolag med över 250 års samlad erfarenhet av prefabbetong. Med hjärta och hjärna och ett unikt nätverk av samarbetspartners levererar vi världsledande lösningar som tydligt skapar nytta för våra beställare. Robust, flexibelt och kostnadseffektivt!

Craemer Nordic ApS

Craemer är ett oberoende, modernt företag med en lång familjetradition, känt för sina innovativa styrkor och betoning på varaktiga värde. Från och med 1 januari 2024 så har dotterbolaget Craemer Nordic Aps fått ansvaret för försäljningen i Norden, och vill etablera Craemers högkvalitativa avfallskärl på den svenska kärlmarknaden. Craemer-grupp har länge fokuserat på hållbarhet inom produktionen och produktutveckling vilket bland annat gör att Craemers kärl tillverkas av återvunnen HDPE-plast.

ECT2

Ect2

ECT2 är en global ledare inom tekniska lösningar för att ta bort utmanande föroreningar från vatten. Företaget är specialiserat på PFAS och erbjuder flera tekniker, inklusive proprietära metoder, för att behandla PFAS ekonomiskt. Med en meritlista av framgångsrika applikationer, inklusive inom avfallshantering, har ECT2:s system uppnått branschledande drifttid och reducerar föroreningar långt under specificerade gränser. Hittills har företaget behandlat mer än 30 miljarder liter vatten.

Envac Sweden AB

Envacjpg

Envac är världsledande inom automatiserad avfallshantering. Våra sopsugssystem och optiska sorteringsanläggningar gör städer smartare och mer hållbara, och möjliggör en mer effektiv och miljövänlig resursåtervinning.

Envir AB

Envir

Envir AB är ett konsultföretag med mer än 15 års erfarenhet och arbetar uteslutande med plockanalyser av hushållsavfall, förpackningsmaterial, grovsopor och verksamhetsavfall samt närliggande konsulttjänster. Verksamheten genomför årligen flera hundra analyser för både kommunala bolag och privata aktörer. Envir samarbetar även med Universitet och forskare genom olika forskningsprojekt. Idag finns verksamheten stationerad i Skåne där man har uppfört ett ändamålsenligt avfallslaboratorium – det första och enda av sitt slag i Norden!

Facility Labs AB

Facility Labs tillhandahåller ett inpasseringssystem som automatiskt fakturerar organisationer och enskilda firmor som besöker återvinningscentralerna runt om i Sverige. 

Vi ser systemet som bra för miljö och arbetsförhållanden. Personalen på återvinningscentralen kan fokusera viktiga uppgifter och besökarna packar fordonen bättre.

Vi sköter fakturering, indrivning av fakturor och har ett kunnigt, serviceinriktat kundcenter som är dedikerade Facility Labs kunder. Statistiken för besökarna är detaljerad och noga framtagen (även utifrån specifika önskemål) av våra dataanalytiker.

Faun Nordic

Faun Nordic är ett nyetablerat märke i Norden men som del av Kirchhoff gruppen med anor från 1845 och en av värdens ledande aktörer med högkvalitativa produkter för insamling av avfall och återvinningsmaterial.

Trots Faun Nordics nyetablering har vi redan idag medarbetare som står för över 140 års samlad erfarenhet inom utveckling, försäljning, tillverkning, montering, och service!

Vi har sedan årsskiftet även fått in de forna GeesinkNorba produkterna under våra vingar och har nu produkter i alla områden från 1 fackslösningar till vår hypermoderna 4-fackslösning, 4Nordic.

Finbin Sverige

Finbin håller din omgivning ren, cyklar skyddade och grillplats säker Det finns inte skräp – bara material som ska samlas in för att återvinnas. Nya krav för insamling av skräp kommer inom kort. Vi har sorteringslösningarna för att underlätta insamlingen av skräp i den offentliga miljön. Vårt övriga sortiment innefattar: den smarta papperskorgen CitySolar, parkbänkar, väderskydd för både cyklar och återvinningskärl, cykelställ samt vår unika elgrill som säkrar upp offentliga grillplatser.

FrostPharma / WoodSafe

FrostPharma is an entrepreneurial Swedish Specialty Pharma company offering sustainable climate impact solutions to the Healthcare sector. Its core focus to meet the rapidly growing demand in healthcare for sustainable products reducing the climate footprint and CO2 emissions.

Ideando AB

Ideando erbjuder lösningar och tjänster för insamling av fett och matolja från hushåll. Förutom Miljötratten, som används flitigt av kommuner för nå ut med information om att matolja inte hör hemma i avloppet, så erbjuder företaget även en insamlingstjänst för matolja. Genom återvinning av den värdefulla resurs som matolja utgör, så lyfter vi upp en ofta förbisedd fraktion i avfallstrappan. Ambitionen är att underlätta för kommunerna och erbjuda det mesta för att kommunicera och nå ut med information om "fettvett" till kommuninvånare.

JOAB Försäljnings AB

JOAB (1)

JOAB är ledande aktör inom påbyggnadsbranschen för lastbilar. Vi specialiserar oss på utveckling, tillverkning, montering, försäljning och service av liftdumpers, lastväxlare, sopbilar, fastflak, lastbilskranar och marknadens smartaste skiftessystem Cameleont™. Vi strävar efter att erbjuda högkvalitativa produkter och teknisk kompetens för att möta dina behov och ge dig enastående support & service under hela produktlivscykeln. Hitta rätt produkt för din verksamhet hos oss. Välkommen till JOAB – vi är med dig hela vägen.

Mercedes-Benz Lastbilar Sverige

Mercedes-Benz Lastbilar är en ledande aktör inom lastbilsbranschen och har en lång historia av banbrytande innovationer och tillförlitlig prestanda. "Trucks you can trust" kännetecknar premiumkvalitet och är vårt löfte som vi har levererat i över 100 år. Vi tillhandahåller tjänster och produkter för både privata och offentliga aktörer och representeras av 37 återförsäljnings- och serviceanläggningar över hela Sverige. Veho import AB är den svenska generalagenten för Mercedes-Benz Lastbilar i Sverige och en del av Veho Group. Besök www.vehocompany.com för ytterligare information.

Modulo Systems

Modulo

Modulo Systems är totalleverantör till avfalls- och återvinningsbranschen. Vi tilhandahåller tjänster, kunskap och produkter, från första idé till det att projektet tas i drift. Modulo Systems designar, tillverkar och installerar flexibla, visionära, operativa och framtidssäkra återvinningscentraler. Vårt modulkoncept är både flyttbart och enkelt att expandera - även efter installationen.

NTM

NTM är ett 70-årigt familjeägt företag från Finland med en affärsidé att utveckla, tillverka och erbjuda högkvalitativa produkter för insamling av avfall och återvinningsmaterial, enligt kundspecifika behov och krav. NTM tillhandahåller ett stort utbud av lösningar och funktioner, såsom bak-, sido-, frontlastare samt specialfordon. NTM är ledande leverantör i Norden av flerfackskombinationer, där fokus ligger på transportekonomi, miljö och den kvalitativa insamlingen av avfall sorterat direkt vid källan. MAKES ZERO WASTE POSSIBLE

Optidata A/S

Optidata erbjuder ett unikt LPR-system (License Plate Recognition) som automatiskt identifierar och registrerar alla inpasseringar genom att läsa av registreringsskyltar. Vi utvecklar skräddarsydda lösningar efter de specifika behov ni har på just er återvinningscentral.
• Automatisk fakturering
• Rapporter
• Undantagsansökning
• App till ÅVC-personalen
• Attentions
• Dashboard med statistik
• Kundportal (självbetjäning)
• Tillträdeskontroll
• Detektering av släp
• Grundlig introduktion till systemen, med fortlöpande support
• Vi utvecklar kontinuerligt tillsammans med er
• Ni får alltid snabb support

Pinja

Pinja är ett internationellt, snabbt växande mjukvaruföretag. Vi har mer än 550 anställda som servar kunder i 30 länder. Vi möjliggör industriell innovation och byggandet av ett digitalt samhälle, exempelvis genom att erbjuda våra kunder SaaS-lösningar. Respektive lösning är utvecklad tillsammans med branschexperter, för att kunna möta/lösa just den aktuella branschens utmaningar. Utöver avfallshantering som specifik industri erbjuder Pinja mjukvarulösningar för skogsindustrin, bioenergi och tillverkningsindustrin.

Hållbarhet är nyckelordet för Pinja och våra lösningar!

För den cirkulära ekonomin är fokus för lösningarna  bl.a insamling av korrekt realtidsdata och dess mångsidiga användning inom ÅVC, tex i/för rapportering.

Pinjas lösningar hjälper dig att utveckla hållbar produktion, försörjningskedja och affärsverksamhet och uppfylla era demonstrations krav i ESG-rapportering. 

PIPER ApS

Piper, genom åren har vi med glädje kunnat leverera piktogrammen, skylt samt etiketter till mera än 70 danska kommuner. Sålunda har vi levererat över 1 million etiketter med lång hållbarhet och som är PVC fria. Vi har via vår stadigvarande utvidgande portfölj levererat till bl.a. avfallscontainer. Vår styrka är en helt extraordinarie kundservice, och vi sätter stor pris på att ha ett närt samarbete med dig som kund, så alla förväntningar stämmar överens för båda parter. Vi håller det, som vi lovar, som ett minimum, och vi gör alltid en extra insatts för att fullgöra avtalat deadline.

Plastkonsult AB

Plastkonsult är ett företag som jobbar inom plaståtervinningsbranschen.

Vårt upplägg med plaståtervinning t ex av  soptunnor och rör är ett cirkulärt system för att återföra råvaran till sin ursprungsproduktJ.

Vi kommer ut och demonterar Era soptunnor och staplar dom för vidare transport till vår anläggning i Hestra där kärlen sorteras, kvarnas och tvätts till ny råvara för nya soptunnor.

Vi köper även begagnade plaströr som faller på Era återvinnings stationer.

PWS Nordic AB

PWS

PWS Nordic AB är en ledande aktör inom innovativ avfallshantering med smarta lösningar för källsortering och hållbarhet. Exempel på vår innovation är fyrfackskärl, Quattro Select, för källsortering nära hemmet och vi har många lösningar för effektiv källsortering på publika platser. Vi fokuserar på hög kvalitet, ergonomisk design och enkel användning för att underlätta källsortering och främja resursutnyttjande.  Välkommen till vår monter för att se hur vi kan skräddarsy en avfallshanteringslösning som passar just dina behov!

REEN

REENs ekspertise og verdensklasse teknologi gir den verdifulle innsikten som trengs for å strømlinjefore avfallshåndteringen. Med langsiktige mål satt for å redusere driftskostnader og miljøpåvirkninger, er vår oppgave å effektivisere avfallshåndtering og måten avfall resirkuleres på.

I dag står REEN som en unik avansert leverandør av banebrytende teknologi. Som vi fortsetter å vokse og utvikle vår teknologi, håper vi å sette scenen for en ny æra av samarbeid og innovasjon i avfallshåndteringen.

Where the richness of waste meets the brilliance of technology - this is REEN.

Vi tror på å jobbe smartere, ikke hardere. Så vi har utviklet et sensorsystem som enkelt kan integreres i hele verdikjeden. Ved å tilby en forenklet måte å samle inn og implementere de hentede dataene på, hjelper vi avfallshåndteringsselskaper med å forbedre sin logistiske effektivitet, noe som fører til reduserte driftskostnader og CO2-utslipp fra industrien.

ReTec Miljö AB

ReTec Miljö utvecklar, producerar och säljer kvalitetsprodukter inom krossning, sortering, komprimering och biogas. Utöver det bygger vi också våra egna lösningar, t.ex. våra välrenommerade balöppnare, mobila sekretessförstörare, mineralullsrecycler och gipsåtervinningsanläggningar. Dessutom designar vi skräddarsydda maskiner och anläggningar i vår egen automations- och konstruktionsavdelning baserat på specifika kundkrav.

Returpack

Returpack Original

Sedan 1984 driver Returpack Pantamera det enda godkända retursystemet för dryckesförpackningar med pant. Vi ansvarar för att samla in alla pantförpackningar från insamlingspunkter så som livsmedelsbutiker, restauranger, caféer m.m. och transportera dem till vår anläggning i Norrköping. Där tas materialet om hand för att återvinnas till nya burkar och flaskor. Från och med 1 januari 2023 trädde en ny förordning i kraft, SFS 2022:1274, om producentansvar för förpackningar, som bland annat lyfter fram vikten av att nå materialåtervinningsmålen samt minska nedskräpningen.

San Sac

San Sac

San Sac är Sveriges ledande leverantör av avfallslösningar. Sedan 1962 är källsortering en helt naturlig del av vår vardag. Vi har kunskap, produkter och innovativa lösningar som hjälper kommuner, bostadsrättsföreningar och fastighetsägare att göra sitt för den lokala miljön. Frågorna är många när det gäller beslut av nya avfallslösningar, ingen miljö är den andra lik. Vi har källsorteringslösningar för alla typer av miljöer och platser, hur kan vi hjälpa dig?

Scanvaegt Systems AB

Scanvaegts Systems är Skandinaviens ledande vågleverantör och kan erbjuda produkter och tjänster inom vägning, datainsamling, inpasseringssystem för ÅVC. Våra system kan även erbjuda molnbaserade lösningar med tillgång direkt via mobila enheter. Scancaegt Systems har rikstäckande service och kan erbjuda service, verifiering och återkommandekontroll av vågar oavsett fabrikat.

Sesam Contrainer AB

Sesam Contrainer, Våra avfalls- och återvinningscontainrar, och deras så omtyckta kontrollerade bottentömning via gaffelspridning, förbättrar direkt såväl säkerhet och arbetsmiljö som effektivitet och ergonomi. Utöver vårt standardsortiment utvecklar vi, gärna tillsammans med våra kunder, helt optimerade Sesam-varianter, specialbyggda och kundanpassade för varje unik utmaning. Sesam löser idag viktiga uppgifter i samtliga branscher där truck eller hjullastare med gaffelspridning används, inte minst på ÅVC:er, i hamnar och i all tänkbar industri. Nytt för i år är bland annat vår egen vidareutvecklade Mobila Återvinningscentral.

Sobona - Kommunala företagens arbetsgivarorganisation

Sobona samlar de kommunala företagen under ett paraply. Vi har verksamhetsanpassade kollektivavtal och unik kompetens för hur medlemmarna kan utvecklas i sin arbetsgivarroll. Vi ger våra medlemmar den bästa arbetsgivarservice och är deras starka röst i samhällsdebatten. Träffa oss i montern och få reda på mer om vårt arbete kring branschvalidering inom avfallshantering och återvinning och andra verktyg för att utveckla det långsiktiga kompetensförsörjningsarbetet.

Svenco Papperssäckar AB

Svenco 100 År 1921 2021 44 John Foitzik

Svenco Papperssäckar AB, etablerat 1921, har sedan början av 1960-talet varit verksam i renhållningsbranschen. Bolaget har sedan 1966 producerat papperssopsäckar i egna produktionsanläggningar. Bolaget har också varit med och introducerat matavfallspåsen på den svenska marknaden och har sedan 1995 varit delaktig i produktion av kompostpåsar.

Swedlock

Swedlocks digitala låssystem löser utmaningarna med nycklar, tillgänglighet och säkerhet inom samhällsviktiga verksamheter som hemtjänst, räddningstjänst, renhållning och infrastrukturbolag. Låssystemet lever upp till högt ställda krav på säkerhet och ger verksamheterna möjlighet att använda sina resurser mer effektivt, tryggt och säkert. Låssystem innehåller lösningar för alla låstyper, från cylindrar till hänglås. Huvudkontor med utvecklingsavdelning finns i Halmstad, där vi även har vår tillverkning och försäljning. Swedlock har i dagsläget ett 70-tal anställda, men befinner sig i en expansiv fas.

Swescan AB

Swescan utför ett flertal mättjänster med hjälp av drönare för att kontroll av sin deponi eller återvinningsanläggning. Med modern drönarteknik som är professionellt utförd ger detta en mycket hög kvalitet på datan. I Sweportal har man tillgång till information utan väntetider eller komplicerade programvaror. I portalen kan varje användare lätt få tillgång till mätdata utan att behöva ha tillgång till ett GIS-program. Underlagen är perfekta underlag till produktionsplanering. Att exempelvis kolla en höjd eller en yta är enkelt gjort i portalen istället för att göra en fysisk mätning igen.

Tamtron AB

Tamtron levererar intelligenta, noggranna och innovativa vägningslösningar för en mängd olika industriella behov, över hela världen. Vågar som är enkla att använda och flexibla system för hantering av vägningsinformation hjälper dig att ytterligare förbättra er verksamhet genom att spara tid och sänka kostnader. Med banbrytande vägningslösningar från Tamtron når ni era mål snabbare och utvecklar företagets framtida affärer.

Van Werven Sweden AB

Van Werven specialiserar sig på att skapa högkvalitativa sekundära råvaror från hårdplast som samlats in från bygg/anläggningsbranschen, industrin samt kommunala återvinningscentraler. Vi sorterar, tvättar och slut-processar plastavfallet i en mängd kvalitéer. Med våra 18 års erfarenhet att hantera denna typ av materialflöden så kan vi hålla en marknadsledande återvinningsgrad och renhetsgrad. Den återvunna råvaran återförs till plastindustrin inom Europa med målet att allt plastavfall som vi samlat in och processats Norden skall återföras till plastindustrin i Norden.

Veho Import, Mercedes-Benz Lastbilar Sverige

Mercedes-Benz Lastbilar är en ledande aktör inom lastbilsbranschen och har en lång historia av banbrytande innovationer och tillförlitlig prestanda. "Trucks you can trust" kännetecknar premiumkvalitet och är vårt löfte som vi har levererat i över 100 år. Vi tillhandahåller tjänster och produkter för både privata och offentliga aktörer och representeras av 37 återförsäljnings- och serviceanläggningar över hela Sverige. Veho import AB är den svenska generalagenten för Mercedes-Benz Lastbilar i Sverige och en del av Veho Group. Besök www.vehocompany.com för ytterligare information.

VertiGIS AB

VertiGIS i Sverige utvecklar ett stort antal programvaror som tillsammans bildar heltäckande och funktionella IT-system för ett flertal stora verksamhetsområden, såsom vatten och avfall, miljö, bygg och ärende. Fler än 90% av Sveriges kommuner driver sin dagliga verksamhet med våra EDP Produkter.

Vidents

Vidents (1)

Videntes erbjuder professionell projektledning. Vi skapar värde i varje steg av projektets livscykel, anpassade efter din verklighet. Exempel på projekt som vi leder:

 • Sluttäckning av deponier.
 • Lagstadgade, visionära eller styrande dokument som föreskrifter och avfallsplaner.
 • Analys av nuläge och behov.

Nyhet! Vi lanserar Videntes akademien. Arbetar du i en organisation där det är vanligt att arbeta i projektform?  Men det finns inte ett gemensamt arbetssätt för hur ni projektleder? Vi hjälper dig utveckla och utbilda i hur du och din organisation ska arbeta i projektform.

VSP Miljø

VSP Miljø erbjuder en PAYT (Pay As You Throw) programvaruplattform som automatiserar samspel mellan kommun, invånare och näringskunder. Plattformen erbjuder ett brett utbud av betalningslösningar. Vi samlar och analyserar data för att ge användarna värdefulla återkopplingar och för att 'nudge' invånare och kunder att göra mer hållbara val. Med vår expertis inom grön och cirkulär ekonomi samt programvarutjänster är vi en ledande aktör. Besök oss för att se självbetjänade invånarlösningar och betalningslösningar som förbättrar tillgängligheten till tjänster och effektiviserar kommunikationen.

Senast uppdaterad - 2024-05-30