Andrea förstärker juridiken

Avfall Sverige har fått en ny rådgivare i juridik och seniorjurist i Andrea Hjärne. Hon bidrar med bred erfarenhet från miljöjuridiken.

– Jag började jobba som miljö- och hälsoskyddsinspektör, men upptäckte att jag behövde veta mer. Så jag började läsa juridik på kvällarna och det var så roligt att jag bestämde mig för att ta en jur kand, säger Andrea Hjärne.

Vetgirigheten och lusten att hitta lösningar har via tingsmeritering fört henne vidare till miljödomstolen i Stockholm, till konsultvärlden och Naturvårdsverket. Under många år var hon stadsjurist vid miljöförvaltningen i Malmö stad, men hon kommer närmast från VA Syd, där hon arbetat som miljöjurist. 

– Mitt hjärta finns i offentlig sektor. Jag tycker att en fungerande byråkrati är grunden för demokrati. Jag är en stolt byråkrat. 

På Avfall Sverige kommer hon att bilda ett seniort jurist-team tillsammans med chefsjuristen Sven Lundgren, bland annat med rådgivning, utbildning samt rätts- och policyutveckling på dagordningen.

– Avfall Sveriges vision – Det finns inget avfall – passar mig väldigt bra, jag vill jobba med cirkularitet. Lagstiftning är ett verktyg och jag brinner för att hjälpa andra att lösa problem och att nå mål.


Skriv ut:

Datum